Hovězí stroganoff
Původem ruský recept z poloviny 19. století se stal celosvětově oblíbeným a vaří se v mnoha úpravách. Základem je hovězí maso nakrájené na nudličky a k němu omáčka se základem ze smetany. Výhodou tohoto pokrmu je nejen skvělá chuť, ale hlavně rychlost přípravy.
Nízký roštěnec 800 g
Sůl čerstvě a namletý pepř
Cibule 2 ks
máslo nebo sádlo
Čerstvé žampiony 500 g
kvalitní rajský protlak 50 g
Zakysaná smetana 200 ml
červené víno 100 ml
Nakládané okurky 50 g
Hořčice 1 lžička
hovězí vývar nebo bujón
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme. Cibuli a okurky nakrájíme též na nudličky, houby na plátky.
Na pánvi rozpálíme tuk a přidáme cibuli, kterou necháme zesklovatět. Přidáme maso a prudce opečeme. Dále přidáme plátky hub a restujeme. Po chvíli přilijeme protlak, zakysanou smetanu s vínem a dochutíme hořčicí. Na závěr přilijeme bujón připravený z Knorr Bohatý bujón Hovězí. Vše přivedeme k varu a přidáme nudličky okurek a posekanou petrželovou nať.
Podáváme s vařenou rýží nebo opečenými brambory.