Jablečné čatní – hořčice
1,5 kg kyselých jablek, 75 dkg cibule, 15 stroužků česneku, 5 paprikových lusků (nejlíp červené), 5 rajčat, 25 dkg cukru krupice, 3 dcl octa 8%, 1 čajová lžička kari koření, 1 čajová lžička pálivé papriky, 1 čajová lžička soli, 1dcl vody.
Okrájená jablka, cibuli, papriku, česnek a rajčata vše pomeleme na mlýnku a dáme do kastrolu a podlijeme směs vodou a dusíme asi 30 minut a vše rozvaříme. Pak přidáme cukr, ocet, koření a sůl a ještě asi 15 minut podusíme. Dáme do skleniček, zavaříme asi 15 minut na 85°C a uskladníme. Toto se hodí k párkům, masu a je to výborná věc k rožnění – musíte vyzkoušet, ale nemá to chybu. Zkuste třeba z poloviční dávky, ale je to opravdu moc dobré.