Těsto na pizzu z domácí pekárny
Suroviny:
250 ml vody
1 zarovnaná lžíce soli
1 lžička cukru
50 ml olivového oleje
500 g hladké mouky
2,5 lžičky sušeného droždí
Postup přípravy receptu: do pekárny dáváme všechny ingredience dle pořadí, jak je uvedeno (nejprve tekuté složky, po té mouka a nakonec droždí). Použijeme program TĚSTO (nebo něco podobného – dle vaší pekárny). Jedná se o výborné těsto, které jde rozválet úplně na tenko, což je základ úspěchu, protože pizza nemá být buchtou. Těsto je zhruba na dvě velké pizzy nebo tři menší (cca 30 cm). Po ozdobení pizzy pečeme zhruba 10 – 13 minut, ideálně při cca 220 °C na spodním roštu v troubě… POZOR: respektujte vaši troubu, v každé to může být jiné. Pizzu samozřejmě dáváme do vyhřáté trouby.