Vepřová kýta s česnekem a paprikou
500 g vepřové kýty bez kosti, 4 ks rajčat, 3 stroužky česneku, 10 dkg anglický slaninky, 4 ks papriky, 2 ks cibulu, olej, drcený kmín, sůl, mletý černý pepř…
Zásadně nekoupujeme rajčata v Kauflandu, Albertu, a podobných sračkách, ale tohle jídlo si udělám až máme rajčata svoje a nejlíp i ostatní ingredience, jenom prase nemůžete sázet na jaře do země, takže to si začnete chovat rok předem.
Oloupejte česnek a nakrájejte ho na širší plátky, anglickou slaninu na nudličky, cibuli na kostičky (oloupat!). Do pekáče dáme trochu oleje, maso omyjeme, osušíme a prošpikujeme slaninou a česnekem. Poté maso osolit, opepřit, okmínovat. V míse na něj dáme slaninku a cibuli, podlijeme vodou a v předehřáté troubě pečeme při 200°C do poloměka.
Mezitím si papriky nakrájíme na plátky, rajčata na čtvrtky. Přidejte k masu, podle potřeby podlévejtea dopečte do měkka. Jako příloha se hodí bramborová kaše nebo brambory..