Višňová bublanina
Tento recept je fakt jednoduchej a zvládne ho i chlap 😀
Těsto:
» 2 vejce
» 250 g cukru krupice (lze ubrat)
» 1 vanilkový cukr nebo vanilkové aroma
» špetka soli
» 125 ml oleje
» 300 ml mléka
» 300 g polohrubé mouky
» 1 prášek do pečiva (necelý)
+
cca 500 g ovoce (třešně, višně i jiné)
cukr moučka na posypání
Postup přípravy receptu

- Vejce s cukry a solí vyšleháme do pěny. Přidáme olej s mlékem, promícháme. Přisypeme mouku s kypřidlem a opět dobře promícháme. Těsto nalijeme do připraveného máslem vymazaného a hrubou moukou vysypaného plechu (velký, vyšší).
- Na těsto naskládáme ovoce a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů na cca 25 minut. Vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit. Po vychladnutí pokrájíme a před podáváním můžeme pocukrovat.
- Pokud máme rádi koláče se žmolenkou, na višně ji klidně můžeme nasypat a upéct koláč takto.