Na tento recept potřebujeme opravdu kvalitní šunku, ideálně pečenou… Dušená není vhodná, ale pochopitelně si můžete použít takovou šunku, kterou máte rádi, jenom to nebude takové gastronomické porno, jak by mělo být. No, ale když na to přijde, můžete klidně šunku nahradit např. i tenkými plátky kuřecího nebo krůtího masa.
Co budeme potřebovat: chléb nebo cereální bulka, rustikální rohlík… no zkrátka tak něco … dále majonéza, pečená šunka nejvyšší kvality, sklenici kyselých okurek a dijonskou hořčici.

Postup přípravy:
Postup přípravy: chléb nebo bulku rozřízneme, jednu stranu bohatě namažeme majonézou, položíme na ni vysokou vrstvu šunku, na ni na plátky nakrájené okurky a přiklopíme druhou stranu bulky (nebo druhým krajícem), který jsme opět bohatě namazali dijonskou hořčicí… No a to je všechno. Jednoduché, ale fakt výborné.