Tato tradiční bramboračka je prostě bomba a klidně zasytí i jako hlavní jídlo. A kdo nemá rád houby, může je vynechat.
Ingredience
Potřebujeme (asi pro 6 porcí): 2 – 3 mrkve, 2 kořenové petržele, menší celer, 3 cibule, několik brambor – vše pokrájené na kostky. Dále budeme potřebovat máslo, sůl, pepř, drcený kmín, sušené (předem namočené) houby, majoránku, listovou petržel, česnek a hlavně kuřecí vývar cca 1,5 – 2 litry.
příprava:
Zhruba na 1/2 až 3/4 rozpuštěného másla dozlatova opékáme kořenovou zeleninu kromě cibule. Tu přidáváme až později, protože je měkčí, začala by nám hnědnout a karamelizovat. Po zazlátnutí kořenové zeleniny i s přidanou cibulí přidáme špetku mletého kmínu a po té přidáme hladkou mouku, tak aby nám vznikla jíška. Promícháme a přidáme kuřecí vývar. Osolíme, opepříme, přidáme brambory a předem namočený houby (vodu z hub nepřidáváme, polévka by byla příliš hnědá). Vaříme do změknutí brambor. Před koncem přidáme prolisovaný česnek, majoránku a zelenou listovou petrželku, promícháme a podáváme. Na talíři je možné posypat petrželkou.