Hrachovka podle mé babičky… toto je recept z její staré sbírky receptů… zkuste, snad vám bude chutnat
Ingredience
Potřebujeme: cibule, olej (máslo, hera….), hladká mouka, kmín, sůl, pepř, cukr, ocet, pažitka nebo petrželka, slanina – 200 gramů (plátková nebo v celku)
příprava:
1 velkou nebo 2 menší cibule nakrájíme na tenké plátky, osmahneme na Dukátu, Heře nebo másle, přidáme hladkou mouku a mícháme s cibulí společně na zlatě zbarvenou jíšku. Slaninku osmahneme pokrájenou na kostičky nebo proužky a přidáme do omáčky.
Zalijeme vodou (3/4 litru) a pomalu vaříme do hustoty omáčky a rozvařené cibule. Pak přidáme cukr a ocet dle chuti. Podáváme s bramborovou kaší, kterou omastíme drobně nakrájenou smaženou cibulkou nebo v létě hustě sekanou pažitkou.
