Tento kuřecí vývar je prostě bomba a vyprostí vás z opičky po každém flámu. Ještě chystám recept na židovskou polévku Goldene joich, ale to až příště…

Ingredience

Takže co potřebujeme na polévku:
kuřecí hřbety (cca 3 – 4 ks), kousek celeru, 2 mrkve, 2 menší kořeny petržele (nebo jednu menší), menší cibuli, česnek, nudle, svazek petrželky (listové), libeček, nové koření, pepř celý, sůl,

na knedlíčky:
150 g kuřecích jater, 100 g strouhanky, 1 žloutek, 1 prolisovaný česnek, lžíce majoránky, sůl, pepř, strouhanka a případně i sekaná petrželka

příprava:

Omyjeme kuřecí hřbety, očistíme zeleniu (mrkev, petržel, česek, cibuli, celer). Do většího hrnce dáme kuřecí hřbety, zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit. Jakmile nám začne plavat pěna, tu odebereme cedníkem a teprve potom přidáme libeček, kořenovou zeleninu včetně česneku, 6 – 10 kuliček celého pepře a 5 kuliček nového koření… Pokud použijeme libeček, nedáváme bobkový list.

Polévku přivedeme k varu a stáhneme na nejmenší plamen a polévku táhneme cca 2 – 3 hodiny pod pokličkou.

Vývar scedíme, po vychladnutí můžeme obrat kuřecí hřbety, nasekáme na drobno (nebo kolečka) mrkev a petržel, kdo chce, může přidat i celer a přidáme do vývaru, ostatní můžeme vyhodit.

Játra odblaníme a očistíme. Poté je umeleme nebo nasekáme najemno v robotu. V misce je pak smícháme s prolisovaným česnekem, žloutkem a strouhankou. Vypracujeme těsto na knedlíčky, které dochutíme majoránkou, solí a pepřem. Podle potřeby upravíme množství strouhanky a vypracujeme malé kulaté knedlíčky.

Vývar znovu přivedeme k varu, přidáme kulaté játrové knedlíčky, povaříme. Posekáme si petrželku, přídáme k vývaru společně s nudlemi, které dle návodu vařím (1 – 3 minuty dle typu). A máme hotovo

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *