Škvarková pomazánka je bašta, která se hodí nejen k pivu. Patří mezi nejoblíbenější pomazánky a její příprava není vůbec složitá.

Co budeme potřebovat:

  • 250 g škvarků
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 2 lžíce sádla
  • 1 střední cibule
  • 3 vejce uvařená natvrdo, žloutky oddělete od bílků, bílky nakrájejte na kostičky
  • 2 nakládané znojemské okurky, nakrájené najemno
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • čerstvý chléb a jarní cibulka (nebo znojemské sterilované okurky) k podávání

Příprava:

Škvarka, hořčici, sádlo, cibuli a žloutky vložtte do vyšší nádoby a dohladka rozmixujte tyčovým mixerem. Do pomazánky vmíchejte bílky a okurky najkrájené na kostičky. Osolte a opepřte dle chuti, dle libosti můžete přidat nějakou zelenou bylinku (petržel, pažitku, řeřichu…) a podávejte na chlebu ozdobené jarní cibulkou a plátky okurky. Ideální příloha k burčáku

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *