Škvarková pomazánka je bašta, která se hodí nejen k pivu. Patří mezi nejoblíbenější pomazánky a její příprava není vůbec složitá.
Co budeme potřebovat:
- 250 g škvarků
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- 2 lžíce sádla
- 1 střední cibule
- 3 vejce uvařená natvrdo, žloutky oddělete od bílků, bílky nakrájejte na kostičky
- 2 nakládané znojemské okurky, nakrájené najemno
- sůl a čerstvě mletý pepř
- čerstvý chléb a jarní cibulka (nebo znojemské sterilované okurky) k podávání
Příprava:
Škvarka, hořčici, sádlo, cibuli a žloutky vložtte do vyšší nádoby a dohladka rozmixujte tyčovým mixerem. Do pomazánky vmíchejte bílky a okurky najkrájené na kostičky. Osolte a opepřte dle chuti, dle libosti můžete přidat nějakou zelenou bylinku (petržel, pažitku, řeřichu…) a podávejte na chlebu ozdobené jarní cibulkou a plátky okurky. Ideální příloha k burčáku
