Tento recept pochází z jihoamerické kuchyně a chutně kombinuje šunku, sýr a zálivku se špetkou muškátového oříšku.

POTŘEBUJEME: 4 opečené toasty, 2 lžíce hladké mouky, 100 g šunky, 2 lžíce másla, 4 dcl mléka, 200 g strouhané goudy, dijonskou hořčici, muškátový oříšek, sůl

Příprava:

Nejdříve si připravíme bešamel. Na pánvi si z másla a 2 lžic mouky uděláme jíšku, kterou vmícháme do vroucího mléka, osolíme a nastrouháme trochu muškátového oříšku.

Na plech s pečícím papírem dáme 2 toasty, potřeme pálivou hořčicí, položíme šunku, pokapeme bešamelem, posypeme goudou a přiklopíme druhým toastem. Přelijeme zbytkem bešamelu a posypeme zbytkem sýra. Zapékáme v troubě na 200 – 220°C 10 minut. Na talíři dozdobíme nakrájenou jarní cibulkou.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *