Kdo nemá rád rybí polévku, může připravit alternativní krémovou slepičí polévku. Vona jako trošku tu rybí připomíná, ale k rybě to ani nečuchlo

Ingredience

1 l slepičího vývaru, 80 g másla, 200 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel),40 g hladké mouky, 250 ml smetany, slepičí maso z vývaru, muškátový oříšek nebo květ, bílý pepř, sůl, pažitka nebo zelená petrželka; na krutony:  starší housky (nebo toustový chléb), máslo

příprava:

Na másle orestujeme na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, zaprášíme moukou, přidáme trochu muškátu a krátce prosmažíme. Zalijeme silným slepičím vývarem a asi patnáct minut necháme provařit. Poté ještě zalijeme smetanou, přivedeme k varu, dochutíme solí a pepřem, a na závěr přidáme obrané slepičí maso z vývaru. Podáváme s krutony z plátků housky, které jsme potřeli rozpuštěným máslem a v troubě na 200 stupňů opekli dozlatova. Polévku můžeme na talíři ozdobit pažitkou či petrželkou.

Rada na závěr: muškátový oříšek můžeme nahradit muškátovým květem, ale ten muškát tam je docela jako důležitej, von tomu totiž dodá tu správnou „rybí“ chuť…

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *