Mleté maso vydušené na víně se sušenou šunkou vhodně doplňuje chuť tvrdého sýra.
Ingredience
- 500 g mletého vepřového masa
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- olivový olej
- 50 g sušené šunky
- čerstvý tymián
- černý pepř
- mořská sůl
- 150 ml suchého bílého vína
- 500 g bezvaječných těstovin fusilli
- 1 menší brokolice
- 250 ml smetany ke šlehání (33 %)
- 1 pálivá paprička
- čerstvá petrželka
- sýr Grana Padano
příprava:

ejprve si uděláme masovou směs. Nadrobno nakrájenou cibuli a posekaný česnek orestujeme na olivovém oleji dozlatova. Sušenou šunku pokrájíme na proužky a přidáme na pánvičku a zarestujeme. Přidáme mleté maso, tymián, sůl a pepř a restujeme. Po vypaření šťávy podlejeme vínem a dusíme do odpaření alkoholu. Mezitím si uvaříme fusilli dle návodu a v půlce vaření přidáme brokolici pokrájenou nebo rozebranou na menší kousky. Uvaříme společně s těstovinami, scedíme a okapané dáme na pánev k masu. Přilijeme smetanu a necháme projít varem. Kdo chce, přidá nakrájenou pálivou papričku. Před podáváním posypeme nasekanou petrželkou a nastrouhaným sýrem Grana Padano