Mleté maso vydušené na víně se sušenou šunkou vhodně doplňuje chuť tvrdého sýra.

Ingredience

  • 500 g mletého vepřového masa
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • olivový olej
  • 50 g sušené šunky
  • čerstvý tymián
  • černý pepř
  • mořská sůl
  • 150 ml suchého bílého vína
  • 500 g bezvaječných těstovin fusilli
  • 1 menší brokolice
  • 250 ml smetany ke šlehání (33 %)
  • 1 pálivá paprička
  • čerstvá petrželka
  • sýr Grana Padano

příprava:

ejprve si uděláme masovou směs. Nadrobno nakrájenou cibuli a posekaný česnek orestujeme na olivovém oleji dozlatova. Sušenou šunku pokrájíme na proužky a přidáme na pánvičku a zarestujeme. Přidáme mleté maso, tymián, sůl a pepř a restujeme. Po vypaření šťávy podlejeme vínem a dusíme do odpaření alkoholu. Mezitím si uvaříme fusilli dle návodu a v půlce vaření přidáme brokolici pokrájenou nebo rozebranou na menší kousky. Uvaříme společně s těstovinami, scedíme a okapané dáme na pánev k masu. Přilijeme smetanu a necháme projít varem. Kdo chce, přidá nakrájenou pálivou papričku. Před podáváním posypeme nasekanou petrželkou a nastrouhaným sýrem Grana Padano

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *