Luxusní večeře, kterou jsem překvapil miláčka na Valentýna…. není to nejlevnější recept, ale je zaručeně výbornej

Ingredience:

  • 4 plátky irského hovězího rump steaku
  • černý pepř v mlýnku
  • mořská sůl v mlýnku
  • 120 g hladké mouky
  • 350 ml rostlinného oleje
  • 4- 5 cibulí
  • 1 lžička cukru krystal
  • 50 ml portského likérového vína (lze nahradit sladším červeným)
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 50 g másla
  • čerstvá petrželka
  • 1 lžička sladké mleté papriky
  • 400 g brambor
  • 10 – 15 dkg anglické slaniny
  • 200 g krájených fazolových lusků (mohou být mražené)

příprava:

Omyté a osušené steaky zlehka naklepeme, opepříme, osolíme a posypeme hladkou moukou. Opečeme z obou stran v rozpálené pánvi na troše rostlinného oleje. Steaky přendáme na talíř. Do téže pánve přidáme trochu rostlinného oleje, 2 cibule nakrájené na proužky a restujeme dozlatova. Přidáme cukr, podlijeme portským vínem a počkáme, až se z vína odpaří alkohol (můžeme i flambovat). Steaky vrátime zpět do pánve, podlijeme hovězím vývarem a dusíme na mírném plameni pod pokličkou doměkka (asi 40 minut). Během dušení podléváme vývarem. Nakonec přidáme kousek másla a posypeme nasekanou petrželkou.

Vídeňská cibule

V misce smícháme hladkou mouku s mletou paprikou. Ve směsi obalíme cibuli nakrájenou na tenké proužky a osmažíme v hrnci s 300 ml zahřátého rostlinného oleje. Papírovými ubrousky osušíme od přebytečného oleje a ještě teplou lehce osolíme.

Příloha

Brambory uvařené ve slupce rozkrojíme na poloviny a opečeme v pánvi na troše oleje dozlatova. Nakonec osolíme, přidáme kousek másla a nasekanou petrželku. V druhé pánvi orestujeme dozlatova slaninu nakrájenou na tenké proužky. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a dále restujeme. Přidáme rozmražené fazolové lusky, podlijeme trochou vývaru a krátce spolu podusíme. Nakonec přidáme opečené brambory s petrželkou.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *