Původem ruský recept z poloviny 19. století se stal celosvětově oblíbeným a vaří se v mnoha úpravách.

Základem je hovězí maso nakrájené na nudličky a k němu omáčka se základem ze smetany. Výhodou tohoto pokrmu je nejen skvělá chuť, ale hlavně rychlost přípravy.

Ingredience:

  • Nízký roštěnec 800 g
  • Sůl čerstvě a namletý pepř
  • Cibule 2 ks
  • máslo nebo sádlo
  • Čerstvé žampiony 500 g
  • kvalitní rajský protlak 50 g
  • Zakysaná smetana 200 ml
  • červené víno 100 ml
  • Nakládané okurky 50 g
  • Hořčice 1 lžička
  • hovězí vývar nebo bujón

příprava:

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme. Cibuli a okurky nakrájíme též na nudličky, houby na plátky.
Na pánvi rozpálíme tuk a přidáme cibuli, kterou necháme zesklovatět. Přidáme maso a prudce opečeme. Dále přidáme plátky hub a restujeme. Po chvíli přilijeme protlak, zakysanou smetanu s vínem a dochutíme hořčicí. Na závěr přilijeme bujón připravený z Knorr Bohatý bujón Hovězí. Vše přivedeme k varu a přidáme nudličky okurek a posekanou petrželovou nať.
Podáváme s vařenou rýží nebo opečenými brambory.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *