Karboše, karbenátky.. dobrota z mletého masa chutná studená i s bramborovou kaší. Vhodná i jako nedělní oběd…

Ingredience asi pro 4 porce:

500 g mletého masa (mix hovězího a vepřového), kousek cibule, česnek, sůl, mletý pepř, majoránka, 1 – 2 bílky (či celá vejce), 1,5 lžíce hladké mouky, 3 lžíce strouhanky, tuk na smažení.

Na obalení: hladká mouka, 1 velké vejce, 2 lžíce mléka, strouhanka

příprava:

Mleté maso promícháme s drobně nakrájenou cibulí, rozetřeným česnekem, solí, pepřem, rozemnutou majoránkou, bílkem (či vejcem), moukou, strouhankou a lžící vody. Z hladké směsi uděláme karbanátky, obalíme je v mouce, ve vejci rozšlehaném s mlékem a ve strouhance a zvolna smažíme po obou stranách na tuku.

Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *