Karboše, karbenátky.. dobrota z mletého masa chutná studená i s bramborovou kaší. Vhodná i jako nedělní oběd…
Ingredience asi pro 4 porce:
500 g mletého masa (mix hovězího a vepřového), kousek cibule, česnek, sůl, mletý pepř, majoránka, 1 – 2 bílky (či celá vejce), 1,5 lžíce hladké mouky, 3 lžíce strouhanky, tuk na smažení.
Na obalení: hladká mouka, 1 velké vejce, 2 lžíce mléka, strouhanka
příprava:
Mleté maso promícháme s drobně nakrájenou cibulí, rozetřeným česnekem, solí, pepřem, rozemnutou majoránkou, bílkem (či vejcem), moukou, strouhankou a lžící vody. Z hladké směsi uděláme karbanátky, obalíme je v mouce, ve vejci rozšlehaném s mlékem a ve strouhance a zvolna smažíme po obou stranách na tuku.
Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
