Krkovička pečená se zeleninkou a podlitá pivem. Ideální spojení nejen pro sobotní oběd

Ingredience

  • 1 kg vepřové krkovičky, 200 ml zeleninového vývaru, 1 cibule, 1 mrkev, 1/2 celeru, 2 lžíce hořčičného semínka, 1 lžíce kmínu, 1 lžíce celého pepře, 1 malý bobkový list, 500 ml černého piva, sůl

příprava:

Maso omyjeme, osušíme a rozpůlíme a osolíme ze všech stran. Zelenimu nakrájíme na stejně velké kostky. Maso dáme na pánev a důkladně ze všech stran opečeme. Poté přidáme zeleninu a opékáme spolu s masem, dokud zeleninka nebude mít trochu barvu. Zalijeme troškou piva. Troubu rozpálíme na 190st. Maso i se zeleninkou dáme do pekáčku, zalijeme zeleninovým vývarem a zbytkem piva. Přidáme hořčičné semínko, kmín, pepř a bobkový list, přikryjeme a dáme do vyhřáté trouby na zhruba 90 minut péct.
Když je maso hotové, vyndáme z pekáčku, omáčku přelijeme do hrnce, povaříme a popřípadě zahustíme trochou solamylu. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou.

Vhodná příloha : co chcete… kaše, brambor, rýže nebo třeba knedlík

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *