Dušené maso v hořčičné omáčce (chilli můžeme vynechat) je vhodné např. k hranolkům. Příprava je jednoduchá
Ingredience
- 4 pláty kýty, 2 cibule, 1 lžíce oleje, 1 lžíce hladké mouky, 2 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžička hořčičného semínka, 1/2 kostky masoxu, 4 kapky chilli koření, 1 lžička červeného pepře, sůl, listy hlávkového salátu, 4 ředkvičky, petrželová nať
příprava:
Očištěné maso lehce naklepeme, osolíme, poprášíme hladkou moukou, na rozehřátém oleji po obou stranách opečeme a vyndáme z kastrolu. Větší cibule oloupeme, nakrájíme na malé kousky a na oleji osmahneme dorůžova. Na připravenou osmaženou cibuli vložíme opečenou kýtu, podlijeme čtvrt litrem teplé vody, přidáme masox, plnotučnou hořčici, hořčičná semínka a dusíme doměkka za občasného obracení masa. Podle potřeby můžeme ještě během dušení přidat trochu vody. Nakonec maso vyjmeme, šťávu dochutíme červeným pepřem, chilli kořením a solí. Kýtu necháme trochu vystydnout, aby se nám lépe krájela na plátky. Ty pak rozdělíme na nahřáté talíře. Plátky přelijeme šťávou a ozdobíme lístky salátu, ředkvičkami a petrželkou.
Příloha: hranolky, krokety, opečené brambory, bramborová kaše
