Přírodní řízek, naklepaný, usmažený – ale bez na přírodno bez strouhanky, s hořčicovou omáčkou a ideální s vařeným bramborem.

Ingredience

  • na maso: nějaké ty plátky masa (např. vepř. plec nebo i krkovičku, ale můžeme použít i KUŘECÍ), plnotučná hořčice (může být i dijonská apod.), sůl, pepř, hladká mouka, tuk na smažení
  • na omáčku: 20 g másla, 1 střední cibule, 1 lžička krystalového cukru, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 l vývaru, 1 – 2 lžíce plnotučné hořčice, sůl, pepř

příprava:

Maso naklepeme, osolíme, lehce opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí. Necháme chvilku odležet a potom maso obalíme v hladké mouce z obou stran. Na pánvi rozehřejeme tuk a smažíme nejdříve ze strany s hořčicí. Pánev přikryjeme poklicí. Až začne stékat voda z poklice do tuku, tak maso otočíme a dosmažíme už bez pokličky.
Podáváme s braborami – vařené, americké nebo kaše a hořčicovou omáčkou.

Hořčicová omáčka:

Na rozehřáté máslo (ne celé, kousek si necháme) dáme nadrobno nakrájenou cibuli, necháme zpěnit a až začne zlátnout přidáme cukr. Až se cukr rozpustí a začne se barvit, přidáme zbytek másla a mouku. Mícháme, až má jíška krásnu zlatou barvu. Zalijeme vývarem, důkladně rozšleháme a necháme 15 – 20 minut vařit. Přecedíme (není nutné), přidáme hořčici, krátce povaříme a dle potřeby osolíme, opepříme, případně přisladíme.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *