Báječná minutka z vepřových plátků s citronem, šunkou a bramborovým pyré se sýrem Grana Padano.

Ingredience

8 plátků vepřové pečeně bez kosti; černý pepř; mořská sůl; 1 citrón; olivový olej; 1 hrst čerstvých bylinek (rozmarýn, tymián, bazalka, pažitka); 8 plátků Schwarzwaldské šunky; 150 g másla; 1 kg brambor; 50 g sýra Grana Padano

Restovaná pečeně

Omyté a osušené plátky vepřové pečeně nařízneme 2-3x na okraji. Přendáme na talíř, opepříme, osolíme a přidáme nastrouhanou kůru z jednoho citrónu. Pokapeme olivovým olejem a posypeme nadrobno nakrájenými bylinkami (bazalkou, tymiánem, pažitkou a lístky rozmarýnu). Bylinky s olejem vetřeme do masa a chvíli marinujeme. Plátky pečeně restujeme v grilovací pánvi na troše olivového oleje 2 – 3 minuty z každé strany. Po chvíli přidáme na pánev k masu plátky šunky. Po orestování masa dozlatova přidáme 50 g másla a šťávu z celého citrónu.

Bramborové pyré se sýrem Grana Padano

myté a očištěné brambory nakrájíme na menší kousky a vaříme pod pokličkou v osolené vodě doměkka. Mezitím v menší pánvi rozpustíme 100 g másla s 50 ml olivového oleje. Scezené uvařené brambory rozmixujeme spolu s rozpuštěným máslem s olivovým olejem a nastrouhaným sýrem Grana Padano na hladkou kaši.

Servírování

Na mělký talíř naservírujeme porci bramborového pyré, 2 vepřové plátky s bylinkami a 2 orestované plátky šunky. Přelejeme výpekem a bramborové pyré posypeme nastrouhaným sýrem Grana Padano. Pokrm ozdobíme lístky čerstvé bazalky.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *