Jednoduchá úprava masa pečením se zeleninou, přílohou může být bramborová kaše. Vhodní i jako víkendový oběd.

Zásadně nekupujeme rajčata v Kauflandu, Albertu, a podobných sračkách, ale tohle jídlo si udělám až máme rajčata svoje a nejlíp i ostatní ingredience, jenom prase nemůžete sázet na jaře do země, takže to si začnete chovat rok předem.

Ingredience

500 g vepřové kýty bez kosti, 4 ks rajčat, 3 stroužky česneku, 10 dkg anglický slaninky, 4 ks papriky, 2 ks cibulE, olej, drcený kmín, sůl, mletý černý pepř… (ROZPOČET TAK PRO DVA – TŘI LIDI)

příprava:

Oloupejte česnek a nakrájejte ho na širší plátky, anglickou slaninu na nudličky, cibuli na kostičky (oloupat!). Do pekáče dáme trochu oleje, maso omyjeme, osušíme a prošpikujeme slaninou a česnekem. Poté maso osolit, opepřit, okmínovat. V míse na něj dáme slaninku a cibuli, podlijeme vodou a v předehřáté troubě pečeme při 200°C do poloměka.

Mezitím si papriky nakrájíme na plátky, rajčata na čtvrtky. Přidejte k masu, podle potřeby podlévejtea dopečte do měkka. Jako příloha se hodí bramborová kaše nebo brambory..

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *