Tak tenhle guláš dělám takhle a ne jinak…. a kecy si nechte stranou… dávám do něj i smetanu a je famózní

Ingredience:

Párky – ideálně frankfurtské ale na tom až tak nezáleží, hlavně aby byly kvalitní, klidně debrecínské nebo i třeba točeňák.. hlavně ne striptýzky nebo podobné nesmysly.
Brambory, majoránka, cibule, česnek, drcený kmín, vývar nebo bujon, sladká paprika, hladká mouka 2 – 4 lžíce, mléko, smetana (kelímek), petrželka, sůl, pepř, libeček

Příprava:

Na sádle nebo oleji zesklovatíme najemno nakrájenou cibuli, přihodíme kolečka KVALITNÍCH párků a restujeme. Odstavíme od zdroje tepla, zasypeme paprikou, hladkou moukou a mletým či drceným kmínem.

Vrátíme zpět na zdroj tepla, rychle opražíme, promícháme a zelijeme vývarem nebo vřelou vodou a přidáme bujon. Jakmile začne voda vřít, přidáme brambory, osolíme, opepříme a vaříme do změknutí brambor. Pak přidáme trošku mléka a zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve smetaně. Zasypeme v rukou rozemnutou majoránkou a libečkem, jednou protáhneme varem, ale už déle nevaříme (majoránka ztrácí chuť a vůni…)

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *