Dušená krůtí prsa na víně… tak trošku to zavání Francií a von je vlastně je francouzský recept
Ingredience:
- 8 dl vývar
- 2 stroužek česnek
- 800 g krůtí prsa
- 4 dl bílé víno
- 200 g nakládané žampionové řezy
- 4 lžíce rajčatový protlak
- 2 lžíce usekaná petrželka
- 2 lžička hladká mouka

Příprava:
Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Sterilované žampionové řezy necháme okapat. Petrželku jemně usekáme.
Na oleji orestujeme maso ze všech stran dorůžova. Osolíme, opepříme, vmícháme česnek a vše zaprášíme moukou. Ještě asi 1 minutu, za stálého míchání, opékáme. Potom maso zalijeme vývarem a vínem. Dusíme na mírném ohni a pod pokličkou doměkka. Nakonec vmícháme okapané žampiony, rajčatový protlak a zelenou petrželku. Krůtí prsa dušená na víně prohřejeme a můžeme servírovat.
Dušená krůtí prsa podáváme s bílou vekou, vařenými brambory nebo těstovinami.