Dušená krůtí prsa na víně… tak trošku to zavání Francií a von je vlastně je francouzský recept

Ingredience:

  • 8 dl vývar
  • 2 stroužek česnek
  • 800 g krůtí prsa
  • 4 dl bílé víno
  • 200 g nakládané žampionové řezy
  • 4 lžíce rajčatový protlak
  • 2 lžíce usekaná petrželka
  • 2 lžička hladká mouka
Provencal chicken breasts, a simple French classic of floured fried chicken and a tomato, garlic, anchovy, wine and herbs.

Příprava:

Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Sterilované žampionové řezy necháme okapat. Petrželku jemně usekáme.

Na oleji orestujeme maso ze všech stran dorůžova. Osolíme, opepříme, vmícháme česnek a vše zaprášíme moukou. Ještě asi 1 minutu, za stálého míchání, opékáme. Potom maso zalijeme vývarem a vínem. Dusíme na mírném ohni a pod pokličkou doměkka. Nakonec vmícháme okapané žampiony, rajčatový protlak a zelenou petrželku. Krůtí prsa dušená na víně prohřejeme a můžeme servírovat.

Dušená krůtí prsa podáváme s bílou vekou, vařenými brambory nebo těstovinami.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *