Tento recept jsem našel v nějakým časopisu pro ženský nebo kde… každopádně jeho autorem je Zdeněk Pohlreich a je to výborné

Ingredience:

  • 200 g soli
  • 100 g krupicového cukru
  • 2 – 3 snítky tymiánu
  • 1 celé kuře
  • 2 silné plátky másla, voda

Příprava:

Sůl a cukr dejte do mísy nebo většího hrnce, zalijte 1 litrem vroucí vody, rozmíchejte, aby se cukr se solí rozpustily, a nechte úplně vychladnout. Pak do nálevu vložte kuře a zalijte ho dalšími cca 2 litry vody, aby bylo úplně ponořené. Nechte v lednici přes noc odležet.

Kuře vyjměte z nálevu a nechte ho 2 hodiny při pokojové teplotě. Předehřejte troubu na 190°C. Kuře vložte do pekáčku prsíčky nahoru, položte na ně plátky másla, tymián a trochu po podlijte vodou. Pečte asi 1,5 hodiny dozlatova, průběžně ho přelévejte výpekem.

Upečené kuře nechte po vytažení z trouby 15 minut odpočívat, pak ho naporcujte a podávejte, s čím máte rádi. Například s bramborovou kaší nebo rýží.

Díky nálevu je kuře šťavnaté a prosolené až na kost. V nálevu ho nechte přes noc, dopoledne následující den ho upečte.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *