Máte domácí pekárnu? Máte rádi pizzu? Vyzkoušejte tento recept na těsto
Ingredience:
- 250 ml vody
- 1 zarovnaná lžíce soli
- 1 lžička cukru
- 50 ml olivového oleje
- 500 g hladké mouky
- 2,5 lžičky sušeného droždí
Příprava:
do pekárny dáváme všechny ingredience dle pořadí, jak je uvedeno (nejprve tekuté složky, po té mouka a nakonec droždí). Použijeme program TĚSTO (nebo něco podobného – dle vaší pekárny). Jedná se o výborné těsto, které jde rozválet úplně na tenko, což je základ úspěchu, protože pizza nemá být buchtou. Těsto je zhruba na dvě velké pizzy nebo tři menší (cca 30 cm). Po ozdobení pizzy pečeme zhruba 10 – 13 minut, ideálně při cca 220 °C na spodním roštu v troubě… POZOR: respektujte vaši troubu, v každé to může být jiné. Pizzu samozřejmě dáváme do vyhřáté trouby.