Máte domácí pekárnu? Máte rádi pizzu? Vyzkoušejte tento recept na těsto
Ingredience:
- 250 g hladké mouky
- 1/2 lžičky soli
- 20 g droždí
- 125 ml teplé vody
- 1 lžíce olivového oleje
Příprava:
Droždí rozmícháme se třemi lžícemi vlažné vody a přidáme 50 g mouky. Nádobu zakryjeme čistou utěrkou a kvásek necháme kynout při pokojové teplotě asi půl hodiny. Hladkou mouku prosijeme na vál, uděláme uprostřed důlek, do kterého vlijeme kvásek. Pomalu přiléváme vodu, přidáme lžici olivového oleje a půl lžičky soli a postupně vypracujeme hladké těsto. Když se nelepí, vložíme ho do vymazané misky a necháme vykynout. Po vykynutí těsto znovu dobře propracujeme a poté je vyválíme do požadovaného tvaru.
Zbylé těsto (když si ho uděláme víc) můžeme zamrazit.
