Máte domácí pekárnu? Máte rádi pizzu? Vyzkoušejte tento recept na těsto

Ingredience:

  • 250 g hladké mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • 20 g droždí
  • 125 ml teplé vody
  • 1 lžíce olivového oleje

Příprava:

Droždí rozmícháme se třemi lžícemi vlažné vody a přidáme 50 g mouky. Nádobu zakryjeme čistou utěrkou a kvásek necháme kynout při pokojové teplotě asi půl hodiny. Hladkou mouku prosijeme na vál, uděláme uprostřed důlek, do kterého vlijeme kvásek. Pomalu přiléváme vodu, přidáme lžici olivového oleje a půl lžičky soli a postupně vypracujeme hladké těsto. Když se nelepí, vložíme ho do vymazané misky a necháme vykynout. Po vykynutí těsto znovu dobře propracujeme a poté je vyválíme do požadovaného tvaru.

Zbylé těsto (když si ho uděláme víc) můžeme zamrazit.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *