Toto chutney (čátní) se hodí k párkům, masu a je to výborná věc k rožnění – musíte vyzkoušet

Ingredience:

  • 1,5 kg kyselých jablek
    75 dkg cibule
    15 stroužků česneku
  • 5 paprikových lusků (nejlíp červené)
  • 5 rajčat
  • 25 dkg cukru krupice
  • 3 dcl octa 8%
  • 1 čajová lžička kari koření
  • 1 čajová lžička pálivé papriky
  • 1 čajová lžička soli
  • 1dcl vody.

Příprava:

Okrájená jablka, cibuli, papriku, česnek a rajčata vše pomeleme na mlýnku a dáme do kastrolu a podlijeme směs vodou a dusíme asi 30 minut a vše rozvaříme. Pak přidáme cukr, ocet, koření a sůl a ještě asi 15 minut podusíme. Dáme do skleniček, zavaříme asi 15 minut na 85°C a uskladníme. Toto se hodí k párkům, masu a je to výborná věc k rožnění – musíte vyzkoušet, ale nemá to chybu. Zkuste třeba z poloviční dávky, ale je to opravdu moc dobré.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *