Toto chutney (čátní) se hodí k párkům, masu a je to výborná věc k rožnění – musíte vyzkoušet
Ingredience:
- 1,5 kg kyselých jablek
75 dkg cibule
15 stroužků česneku - 5 paprikových lusků (nejlíp červené)
- 5 rajčat
- 25 dkg cukru krupice
- 3 dcl octa 8%
- 1 čajová lžička kari koření
- 1 čajová lžička pálivé papriky
- 1 čajová lžička soli
- 1dcl vody.
Příprava:
Okrájená jablka, cibuli, papriku, česnek a rajčata vše pomeleme na mlýnku a dáme do kastrolu a podlijeme směs vodou a dusíme asi 30 minut a vše rozvaříme. Pak přidáme cukr, ocet, koření a sůl a ještě asi 15 minut podusíme. Dáme do skleniček, zavaříme asi 15 minut na 85°C a uskladníme. Toto se hodí k párkům, masu a je to výborná věc k rožnění – musíte vyzkoušet, ale nemá to chybu. Zkuste třeba z poloviční dávky, ale je to opravdu moc dobré.