Klasické linecké těsto je stálící mezi pečeným cukrovím… vyzkoušejte tento postup a tento poměr:

Ingredience:

  • citronová kůra, 120 g cukru moučka, 250 g másla, 1 balíček vanilkového cukru, 2 ks žloutku, 350 g hladké mouky, lžička citronové šťávy

Příprava:

  1. Promícháme žloutky s vanilkovým cukrem, máslem, prosejeme mouku a moučkový cukr a přidáme nastrouhanou citronovou kůru a šťávu. Všechny ingredience dobře smícháme a vypracujeme hladké linecké těsto.
  2. Těsto necháme odležet v lednici alespoň dvě hodiny a zpracujeme. Dobře se pracuje spíše se studeným těstem.
  3. Vykrajujeme tvary a pečeme v troubě – dle zkušeností

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *