Když máte dost paprik, zkuste tento paprikový salát, je to taková čalamáda, ale hrozně moc moc dobrá.

Ingredience:

  • 500 g vyčištěných dužnatých paprik různých barev
  • 300 g cibule
  • 300 g tvrdých červených rajčat
  • 100 g žampionů nebo hříbků
  • nálev
    1 litr vody
    1/3 l ovocného nebo obyčejného osmiprocentního octa
    lžíce soli
    100 g cukru
  • do každé sklenice:
    bobkový list
    3 zrnka pepře
    3 zrnka nového koření
    půl lžičky hořčičného semene.

Příprava:

Čerstvé zelené, červené i žluté papriky nakrájíme na nudle, přidáme buď malé cibulky v celku nebo velké cibule rozkrájené na osminky, promícháme s drobnými celými nebo s rozkrájenými rajčaty a s houbami, které předem 10 minut povaříme v osolené vodě. Salát plním volně do patentních sklenic, zaléváme horkým octovým nálevem.
Sterilujeme 30 minut při 100°C. Salát podáváme k uzeninám, k masu nebo i jen k ohřátým knedlíkům s vejci. Obkládáme ho zelným salátem nebo alespoň sypeme krájenou zelenou cibulovou či sekanou petrželovou natí.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *