
Když máte dost paprik, zkuste tento paprikový salát, je to taková čalamáda, ale hrozně moc moc dobrá.
Ingredience:
- 500 g vyčištěných dužnatých paprik různých barev
- 300 g cibule
- 300 g tvrdých červených rajčat
- 100 g žampionů nebo hříbků
- nálev
1 litr vody
1/3 l ovocného nebo obyčejného osmiprocentního octa
lžíce soli
100 g cukru - do každé sklenice:
bobkový list
3 zrnka pepře
3 zrnka nového koření
půl lžičky hořčičného semene.
Příprava:
Čerstvé zelené, červené i žluté papriky nakrájíme na nudle, přidáme buď malé cibulky v celku nebo velké cibule rozkrájené na osminky, promícháme s drobnými celými nebo s rozkrájenými rajčaty a s houbami, které předem 10 minut povaříme v osolené vodě. Salát plním volně do patentních sklenic, zaléváme horkým octovým nálevem.
Sterilujeme 30 minut při 100°C. Salát podáváme k uzeninám, k masu nebo i jen k ohřátým knedlíkům s vejci. Obkládáme ho zelným salátem nebo alespoň sypeme krájenou zelenou cibulovou či sekanou petrželovou natí.