Vhodné jako příloha ke grilovanému masíčku, k uzenému, k rybě a nebo jen tak s chlebem jako zdravá svačinka
Ingredience:
- 2 1/2 kg červené řepy – uvařené a oloupané, nakrájené na proužky), 2 1/2 kg bílého zelí – nakrájeného na proužky, 1/2 kg cibule nakrájené na kostičky, 1/2 lžičky kmínu, špetka Anýsu (koření)
- na nálev potřebujeme: 3 polévkové lžíce soli, 40 dkg cukru, 1 litr vody, 1/2 litru octa, – nálev svaříme a necháme vychladit
Příprava:
Smícháme řepu se zelím, cibulí a přidáme koření. Necháme odležet nejméně 3 hodiny, nejlépe přes noc. Po té plníme do sklenic, zalijeme vlažným nálevem a sterilujeme v hrnci při 80°C asi 20 minut.