Určitě každý z nás dělá z mletého masa doma karbanátky. Je to jednoduché jídlo a zároveň velice chutné. Co ale takhle zkusit něco nového? Něco, co je ještě mnohem chutnějšího a na celou přípravu vám bude stačit pár minut. Vypadá to hezky, voní to nádherně a ještě lépe to chutná. Zkuste tedy tento recept.
Tento recept je známý ve Francii, kde se mleté maso dělá s vejcem uvnitř a může zpestřit jak vizuální stránku na talíři, tak ten, kdo má rád vajíčka, tak si bude libovat. Navíc maso je potom naprosto úžasně šťavnaté.

Ingredience

  • 250 g mletého masa
  • 1 cibule
  • 1 plátek bílého chleba nebo kukuřice
  • 4 vejce
  • 1 polévková lžíce rostlinného oleje
  • černý pepř, sůl podle chuti
  • čerstvou petrželkou
  • pár lžic mléka

Příprava:

  • Cibuli pokrájíme na jemno, bílý chléb nalámeme na kousky a polijeme pár lžícemi mléka a vše dobře promícháme s mletým masem, ochutíme kořením, přidáme 1 – 2 vejce a část petrželky, pořádně rukama propracujeme. Vytvoříme karbenátky, ve kterých uděláme ďůlek, tak aby se do něj vešlo vajíčko.
  • Dáme na pečící papír pokapaný pár kapkami oleje a do ďůlku rozklepneme vajíčko. Dáme do trouby vyhřáté na 180 – 200 °C a pečeme do zlatava, až budou vajíčka upečená.
  • Servírujeme s bramborovou kaší nebo se šťouchanými bramborami posypané zbytkem petrželky.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *