Určitě každý z nás dělá z mletého masa doma karbanátky. Je to jednoduché jídlo a zároveň velice chutné. Co ale takhle zkusit něco nového? Něco, co je ještě mnohem chutnějšího a na celou přípravu vám bude stačit pár minut. Vypadá to hezky, voní to nádherně a ještě lépe to chutná. Zkuste tedy tento recept.
Tento recept je známý ve Francii, kde se mleté maso dělá s vejcem uvnitř a může zpestřit jak vizuální stránku na talíři, tak ten, kdo má rád vajíčka, tak si bude libovat. Navíc maso je potom naprosto úžasně šťavnaté.
Ingredience
- 250 g mletého masa
- 1 cibule
- 1 plátek bílého chleba nebo kukuřice
- 4 vejce
- 1 polévková lžíce rostlinného oleje
- černý pepř, sůl podle chuti
- čerstvou petrželkou
- pár lžic mléka
Příprava:

- Cibuli pokrájíme na jemno, bílý chléb nalámeme na kousky a polijeme pár lžícemi mléka a vše dobře promícháme s mletým masem, ochutíme kořením, přidáme 1 – 2 vejce a část petrželky, pořádně rukama propracujeme. Vytvoříme karbenátky, ve kterých uděláme ďůlek, tak aby se do něj vešlo vajíčko.
- Dáme na pečící papír pokapaný pár kapkami oleje a do ďůlku rozklepneme vajíčko. Dáme do trouby vyhřáté na 180 – 200 °C a pečeme do zlatava, až budou vajíčka upečená.
- Servírujeme s bramborovou kaší nebo se šťouchanými bramborami posypané zbytkem petrželky.