Mňamka na entou, zvláště když máte vlastní ovoce, například meruňky, tak neváhejte a udělejte si tyto knedlíky. Co zbude, můžete zamrazit a v zimě jako když najdete.

Ingredience

  • Těsto: 250 g tvarohu; 1 celé vejce; 240 g polohrubé mouky (já dávám půl polohrubé a půl hrubé mouky na množství); 2-3 lžíce oleje; špetka soli; ovoce dle chuti
  • Na polití a posypání: máslo, moučkový cukr, kysaná smetana, mleté ořechy, strouhaný tvaroh… co kdo má rád

Příprava:

  • Z tvarohu, vejce, mouky, soli a oleje zpracujeme na vále těsto.
  • Těsto rozkrojíme napůl a z každé části vyválíme plát. Plát těsta nakrájíme na čtverce, do každého zabalíme ovoce a dobře zakulatíme do knedlíku.
  • Připravené knedlíky vložíme do vroucí vody, po chvilce je oddělíme ode dna a po vyplutí knedlíků na hladinu vaříme ještě asi 3-5 minut.
  • Knedlíky na talíři poléváme rozpuštěným máslem, posypeme cukrem a přidáme kopeček kysané smetany.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *